Állati családállítás

 

A társállatok gyakran képviselik tudatalatti vágyainkat, érzelmeinket. Az állati állítás, kedvenc, társállat, mező, kutyaerő, ami az állatból fakad, az embert nemcsak a fejlődési útján kíséri, de ha odafigyelünk, egy magasabb tudatossági szintre jutáshoz szükséges impulzust is tud adni.

Az állatok nagyon sokféle szerepet tölthetnek be életünkben. Azon túl, hogy gyönyörködhetünk bennük, szervezik a napjainkat, egészségesebbé teszik életünket, mivel gyakran mozgásra buzdítanak bennünket, sok esetben valakit vagy valamit pótolnak is nekünk. Ezt már magunk is tapasztalhattuk állítások során, s ezt a szakirodalom és más terapeuták is igazolják:

  • elveszített ikertestvér
  • elveszített baba, abortált magzat
  • hiányzó szülőt, társat, akivel valami miatt nem tudunk kapcsolódni
  • valamiféle hiányzó energia (önbizalom, kiegyensúlyozottság, stb)

Például egy olyan fiatalember számára, aki úgy nő fel, hogy az apjával való kapcsolatában jelentős zavar volt, a kutya lehet a tekintély, az erő, sőt az erőszak kifejeződése. A saját tehetetlenségét és gyámoltalanságát egy kőkemény harcikutyával kompenzálja.

Az ember gyakran projektálja az állatra gondjait, vagy az állat képviselheti nem megélt érzéseit, eltitkolt vágyait, céljait – ezek mind Krónikus vagy akár pszicho-szomatikus betegségekhez vezethetnek.

Az állat nem képes a MI elvárásaink szerint reagálni, nem működik együtt, beteg vagy agresszív lesz, ami tovább fokozza a problémákat.

Természetesen nemcsak az ember-állat viszonyból eredhetnek gondok. Gyakran vannak olyan esetek, mikor a probléma abból adódik, hogy egy családban egyszerre több állatot tartanak. Előfordul, hogy az együtt tartott állatok túlzott rivalizálásba kezdenek, féltékenyek lesznek egymásra, esetleg egy új tagot nem fogadnak el a „csapatban”.

A családállítás segítségével ilyen esetekben is rendet teremthetünk a káoszban, miközben számba vesszük, ki mindenki tartozik a háztartáshoz, hogyan oszlik meg a munka és a figyelem, megnézzük kinek, hol a helye, kiderül, honnan erednek a stressz-faktorok.

Itt olvashatsz egy valóságos példát egy kutyánál végzett rendszer- (vagy, ha úgy tetszik, család-  🙂 ) – állítás eredményességéről.

Ha további kérdésed merült fel az állatoknál végzett állításokkal kapcsolatban, keress bizalommal a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken.