Családállítás Kecskeméten

 

Bert Hellinger nevéhez fűződik a felismerés, hogy családunk jelenti életünk alapját – sorsunk elválaszthatatlanul összefonódik családrendszerünk (kibővített, nagy családunk) sorsával. Mintha mi egy aprócska részei lennénk EGY NAGY EGÉSZ-nek – kicsi elem, egy nagy rendszerben. Az egyes tagokat pedig a lelkiismeret köti össze. Így problémáink, nehézségeink, testi-lelki megbetegedéseink forrása nem kizárólag saját életünkben keresendő. Sokkal inkább úgy tűnik, mintha sorsunk elválaszthatatlanul összefonódna családrendszerünk (kibővített, nagy családunk) sorsával. FamilyConstellations_NelsonBC
Milyen gyakran előfordul, hogy ha szüleinken nem sikerült, mi sem engedjük meg magunknak a sikert; ha a nagymama boldogtalan volt, mi sem lehetünk boldogok; ha a dédpapa valamilyen vélt vagy valós bűnt követett el, majd mi megbűnhődünk helyette. Egyszerűen ezt diktálja a lelkiismeretünk, így akarjuk kimutatni hűségünket és szeretetünket – ezért, bár néha felismerhetően, de a legtöbbször tudattalanul úgy alakítjuk a dolgainkat, olyan helyzetekbe bonyolódunk, hogy szabotáljuk saját sikereinket, boldogságunkat (stb). Be kell lássuk azonban, hogy az efféle igyekezeteink, a szeretet és hűség kimutatásának ilyen módja nem teszik boldoggá szüleinket, nagyszüleinket, felmenőinket. Mi, később érkezők soha nem elégíthetünk ki helyettük utólag semmilyen számlát, ez eleve kudarcra van ítélve. Ha ennek egyszer valóban tudatára ébredünk, ha ezt valóban meglátjuk és felismerjük – egy másfajta, sokkal nagyobb és erősebb szeretettel tudunk továbbmenni. Ha nem a bukásokat, kudarcokat ismételgetve igyekszünk őseinknek hűségünket bizonygatni, hanem az ő sorsukat elengedve beleállunk végre saját életünkbe – azzal tudjuk nekik leginkább kifejezni hűségünket, ha úgy tetszik, boldoggá tenni őket, mert akkor az általuk vállalt áldozat nem volt hiábavaló, bármi is történt.

ancestors_1
Családfelállítások során megjelennek, szinte kézzel foghatóvá válnak a családban rejtetten működő konfliktusok, felszínre kerülnek a sorsösszefonódások, s miután felismertük és tudatosítottuk ezeket, újra a helyünkre kerülünk. A helyünkön állva – és csakis a saját helyünkön megérezzük az Őseinktől felénk áradó áldást és a családunkból fakadó erőt! Az erőt, melynek támogatásával az ÉLET hozzánk is elérkezett – hiszen a „forrás nem kérdi, merre visz az útja”.
Tarts velünk, ha úgy érzed, eljött a változás ideje! Engedd el, ami nem a Tiéd, hogy a saját életedbe állhass!

A részvételhez bejelentkezés szükséges, melyet megtehetsz a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken vagy a Facebookon privát üzenetben.

 

Családállítás Kecskeméten” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás